Wanneer uw organisatie besluit weerbaarheidslessen te geven aan uw cliënten is een train de trainer voor uw medewerkers wellicht een optie. In deze training leren uw medewerkers op een verantwoorde manier cursussen en workshops te geven aan hun eigen doelgroep. Omdat we uitgaan van de reeds bestaande kennis en ervaring van de deelnemers en de training aan hen aanpassen, kan dat in een relatief kortdurend traject. Wij onderscheiden ons hierin van andere aanbieders omdat we de deelnemers geen standaard lessenserie aanleren, maar hen zelf leren cursussen en workshops te ontwikkelen. Het studiemateriaal is gedeeltelijk hetzelfde als ook in de post-hbo opleiding tot weerbaarheidstrainer van de Pons Academie gebruikt wordt, maar wordt aangepast aan de specifieke kenmerken en wensen van de deelnemers aan de train de trainer. Hierdoor bent u verzekerd van een scholing die aansluit op de meest actuele kennis.

Wij kunnen deze scholing voor u verzorgen, ongeacht de doelgroep waarmee u werkt. Te denken is aan bijvoorbeeld cliënten in maatschappelijke opvang of vrouwenopvang, maar ook binnen bijvoorbeeld (gesloten) jeugdzorg of speciaal onderwijs. Wij gaan uit van deelnemers met een hbo-werk- en denkniveau die ervaring hebben met het werken in groepen. De scholing is met name bedoeld voor professionals met een succesvol afgeronde hbo-opleiding binnen Social Work, pedagogiek, toegepaste psychologie of onderwijs.

De deelnemers moeten rekening houden met een investering van minimaal 6 lesdagen en per lesdag een dag voorbereiding. Hierin bestuderen zij de literatuur en werken een complete lesopzet uit. De deelnemers ontvangen een certificaat wanneer zij tenminste 80% van de lesdagen aanwezig zijn geweest en een goedgekeurde lesopzet hebben ingeleverd.

Vanzelfsprekend zorgen wij voor de inhoud van de lessen, een gedegen studiehandleiding en de benodigde literatuur. Wij geven iedere individuele deelnemer tenminste één maal schriftelijk uitgebreid feedback op het ingeleverde materiaal. Wanneer u dat wenst, kunnen wij ook voor de locatie, catering en het materiaal dat nodig is om de lessen uit te voeren zorgen (denk aan stootkussens, plankjes, sjaatjes, een parachute, ballen, balonnen, enzovoorts). Deze train-de-trainer wordt op maat gebouwd voor uw groep, hierbij is een goede, vertrouwde en veilige onderlinge sfeer belangrijk. Het is daarom niet mogelijk om vrijstelling te krijgen voor een deel van de lesdagen of de opdrachten.

Deze train-de-trainer wordt gegeven door drs Berendineke Steenbergen MBA.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor referenties van onze eerdere opdrachtgevers.