Wij zijn sinds 2001 betrokken (geweest) bij bijna alle landelijke opleidingen tot weerbaarheidstrainer, soms als (mede-)ontwikkelaar zoals de post-mbo-opleiding van MOVISIE, soms als gastdocent en examinator zoals de opleiding docent gevaarsbeheersing. Vanaf 2010 is er een post-hbo opleiding tot weerbaarheidstrainer, tot 2015 bij de Hogeschool Utrecht, tegenwoordig bij de Pons Academie. Meer informatie daarover op www.ponsacademie.nl/opleidingen/weerbaarheid.

Voor iedereen die al actief is als weerbaarheidstrainer, ongeacht je achtergrond, organiseren we jaarlijks een aantal masterclasses. Sta je geregistreerd in het register docent gevaarsbeheersing, ontvang je accreditatiepunten als je bij ons een masterclass volgt. Een masterclass bestaat uit één lesdag. Naast de aanwezigheid moet je rekening houden met een dagdeel voor het bestuderen van het uitgereikte materiaal.

Tot slot bieden we individuele begeleiding. In overleg kunnen we je bijvoorbeeld feedback geven op je lesopzet of na een bezoek aan een les op je wijze van lesgeven. In alle gevallen ontvang je vanzelfsprekend suggesties voor werkvormen.